Prof. Dr. Szakály Sándor,Bugát Pál Emlékérem kitüntetésben részesült.

Prof. Dr. Szakály Sándor,Bugát Pál Emlékérem kitüntetésben részesült.

A Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság elnöksége és tagsága nevében büszkén adjuk hírül, hogy elnökünk, Prof. Dr. Szakály Sándor a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat legmagasabb fokú elismerésében, Bugát Pál Emlékérem kitüntetésben részesült.

 

 

Prof. Dr. Szakály Sándor a hazai ismeretterjesztés népszerű és egyik legsikeresebb személyisége. A Duna TV főigazgatójaként és alelnökeként tevékeny szerepet vállalt a szétszakadt magyarság egymásra találásában, az Ő segítségével került bemutatásra a Somogy Megyei TIT által szervezett Kárpát-medencei magyar középiskolák Szellemi Öttusa Vetélkedője. Írásait, előadásait, közéleti szerepvállalásait, az újszerűség és a korszerű történelemszemlélet kialakításának igénye jellemzi. A Somogy Megyei TIT által Somogy megyében szervezett előadásain mindig felkínálta a hallgatóságának az új értelmezési lehetőségeket. Támogatásával vált lehetővé, hogy a Somogy folyóiratban a TIT történetével és az ismeretterjesztéssel kapcsolatos írások rendszeresen megjelenhetnek.

Gyökereinek vállalása és a szülőföld szeretete mindig megmaradt számára. Ebben a szellemben vállalta el 2014-ben a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság elnöki tisztségét és a küzdelmet a társaság és a Somogy folyóirat megmentéséért, sikeres megújításáért. A helyi közösség, Kaposvár is kimutatta iránta való tiszteletét, 2014-ben Kaposvár Városért Díjjal ismerték el tevékenységét. A Somogy Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat munkáját minden értelmiségi számára példamutató módon önzetlenül, aktívan segíti és támogatja.

Minden tisztelője nevében gratulálunk!