Választmány

Parill Orsolya Választmányi alelnök

Parill Orsolya
  • Cím: Velit sociis libero congue commodo ipsum

Takáts Gyula unokahúga, jogutódja.
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, olasz – magyar szakon végzett.
Az egyetemet követően a reklámszakmában dolgozott; kreatív munkakört látott el több neves hazai és külföldi ügynökségnél.
Leendő jogutódként Takáts Gyula számos kötetének megjelentetésében vett részt; Már Drangalag viszi, Hol is a Volt, Fodor András és Takáts Gyula levelezése, Csorba Győző és Takáts Gyula levelezése.
A Takáts Gyula által alapított Irodalmi Alapítvány kurátora és ügyvezetője.
Takáts Gyula halála után szerepet vállalt az Emlékházhoz kapcsolódó ismertető anyagok elkészítésében (Takáts Gyula, 1911-2008 : társak, múzsák, mesterek : évek, művek, színterek : egy élet metszéspontjai 30 képben) és mind az Emlékházban, mind a Fonyódi Városi Könyvtár meghívására több alkalommal tartott előadást Takáts Gyula életművével kapcsolatban, a Fonyódi  Városi Múzeumban képkiállítást szervezett Takáts Gyula grafikai műveiből, finn nyelve fordíttatta Takáts Gyula finnországi verseit, amelyeket az irodalmi alapítvány kétnyelvű füzetecskében jelentetett meg a 100 éves születési évforduló alkalmából.
Jelenleg Takáts Gyula Öt év Drangalagban című napló-folytatásának kéziratán dolgozik, egy várható jövő évi kiadás reményében.

További választmányi tagok

up